Ghid turistic Macinaggio

Portul de agrement din Macinaggio Portul de agrement din Macinaggio

Un port inca din vremea romanilor, Macinaggio, situat la 20 de kilometri nord de Erbalunga, a fost dezvoltat de genovezi incepand cu 1620 pentru exportul de ulei de masline si vin spre peninsula Italica. Liderul luptei pentru indepdenta din Corsica, Pascal Paoli, a sosit aici in 1790 dupa exilul sau din Anglia, sarutand pamantul si rostind „Patria mea, te-am parasit ca sclav, te regasesc ca om liber” – o placa comemorativa este acum afisata pe zidul de deasupra furnizorilor de servicii navale. Chiar daca nu mai exista foarte multe vestigii istorice acum in zona, cu portul sau agomerat si linia de copertine viu colorate de langa litoral, Macinaggio dispune de suficient farmec si este si o buna baza de plecare spre cele mai bune plaje din Corsica.

Excursii cu barca se pot face zilnic cu vaporasul San Paulu, pentru a vizita majoritatea plajelor, precum si cateva insule izolate din partea de nord. Un alt motiv intemeiat pentru a zabovi in Macinaggio este furnizat de calitatea vonurilor Clos Nicrosi, produs din podgoriile de langa Rogliano. Una din cele mai ieftine alternative de cazare este in proaspatul renovat Hotel des Iles, pe partea opusa a portului de agrement, ce dispune si de un restaurant la primul nivel. Toate camarutele au dusuri si toalete; cele cu vedere la mare sunt ceva mai expuse la zgomotul de afara, din cauza barului aglomerat din fata. Puteti sa cereti o camera in spate sau sa incercati modernul U Libecciu, pe drumul ce duce din port spre Plage de Tamarone. Singurul loc de camping din Macinaggio, U Stazzu, se gaseste la 1 kilometru nord de port si este bine marcat pe drumul spre Rogliano. Terenul este putin pietros, insa este mai ieftin si mai umbros, destul de aproape de plaja si dotat cu o cafenea.

In partea de nord a orasului sunt cateva plaje de nisip alb ce marginesc apa curata a marii. Un traseu marcat, cunoscut sub numele de Le Sentier des Douaniers, pentru ca a fost folosit de oficialii vamei, se deruleaza de-a lungul colinelor si golfuletelor de pe coasta, dand posibilitatea turistilor sa acceseze o arie inaccesibila cu masina. Baie de Tamarone, situata la o distanta de aproximativ 2 kilometri de-a lungul acestui drum, dispune de o apa limpede, potrivita pentru snorkelling si scufundari. Chiar in spatele plajei, drumul se bifurca, iar daca urmati bratul stang ajungeti, dupa 20 de minute, la Rade de Santa Maria, locul in care puteti vedea capela in stil romanic cu acelasi nume. Cealalta atractie a locului este uriasul Tour Chiapelle. Despicat in doua si complet inconjurat de apa, este unul din cele trei turnuri construite de genovezi aici in secolul al XVI-lea, alaturi de Tollare si Barcaggio, pentru a observa activitatea piratilor mauri.

Pe masura ce Macinaggio a crescut in dimensiuni si importanta, turnurile au fost folosite de oficialii ce controlau traficul maritim cu Genova. Pascal Paoli a infiintat aici o garnizoana in 1761, in incercarea sa nereusita de a cuceri Macinaggio. Oficiul turistic va ofera o harta gratuita a zonei, cu descrierea exacta a rutei si alte detalii utile.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...