Ghid turistic Nelahozeves

Castelul din Nelahozeves Castelul din Nelahozeves

Nelahozeves este dominat de silueta monumentală a castelului ce-i poartă numele, construit de arhitecții italieni în 1950 pentru un lacheu al împăratului Ferdinand I de Habsburg (cel ce a purtat și titlul de principe al Transilvaniei), astăzi acoperit aproape în întregime de ornamente murale de tip sgraffito. Din păcate, proprietarul inițial s-a aliat cu tabăra nepotrivită în timpul Războiului de 30 de Ani și în 1623 castelul a fost distrus de puternica Polyxena Lobkowicz. Cele mai frumoase amintiri de familie se găsesc acum la Praga, însă edificiul actual prezintă destule alte vestigii interesante pentru a garanta o vizită plăcută, cu condiția să apelați la unul din cele două tururi organizate.

Principalele atracții de pe traseul primului tur sunt cele două capodopere, „Higeia și Șarpele” a lui Rubens și „David cu capul lui Goliat” al lui Veronese. Cel de-al doilea tur vă duce în Sala Cavalerilor (Rytířský sál), cea mai bine conservată cameră renascentistă din palat. Trebuie să achitați în jur de 200 de coroane în plus pentru a beneficia de ghidul în limba engleză.

Fanii lui Antonín Dvořák, născut și crescut în Nelahozeves, la umbra vechiului castel, ar trebui să caute casa părintească a compozitorului clasic sau „rodný dům”, imediat lângă oficiul poștal. Dat în ucenicie unui măcelar, soarta lui Dvořák se schimbă rapid, la recomandarea profesorului său, fiind trimis la o școală din Praga și își continuă cu succes activitatea devenind directorul conservatorului și cel mai faimos compozitor ceh. Dacă găsiți pe cineva acasă, puteți arunca o privire la cele câteva bunuri personale ale artistului și celebrul său scaun balansoar.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...