Ghid turistic Orthez

Podul fortificat din Orthez - Le Pont Vieux Podul fortificat din Orthez - Le Pont Vieux

La 30 de kilometri nord de PauOrthez a fost capitala initiala a provinciei Bearn, bogatia sa datorandu-se in principal podului sau fortificat, existent aici inca din secolul al XIII-lea, prin care s-a controlat cea mai importanta ruta peste Gave de Pau, pentru produsele textile engleze si flamande, lana aragoneza, uleiul de masline si vin. Orasul a servit si ca poarta de acces spre Haute Soule in Pays Basque: autobuzele SNCF pleaca din Puyoo, la 12 kilometri vest din Orthez, spre Salies de Bearn, Sauveterre de Bearn si Mauleon.

Oficiul turistic ocupa cladirea din secolul al XVI-lea Maison Jeanne d’Albret de pe rue du Bourg Vieux, ce gazduieste pe al doilea etaj muzeul omonim, ce explica, in principal istoria miscarii protestantista locale. Alte cladiri demne de mentionat se pot gasi in partea centrala a localitatii, in special de-a lungul rue Moncade, continuarea rue du Bourg Vieux, unde tot ce a ramas din vechiul castel din Orthez este turnul cu cinci laturi Tour Moncade. Biserica St Pierre, este aproape de oficiul turistic si dispune de cateva sculpturi gotice, insa a fost teribil deteriorata in timpul asediului generalului protestant, Montgomery, in 1569. 

Daca doriti sa va petreceti noaptea aici, cea mai buna optiune este istoricul Hotel Restaurant au Temps de la Reine Jeanne, de partea opusa a oficiului turistic, pe rue du Bourg Vieux nr. 44, ce dispune si de un restaurant traditional. Locul de camping din Orthez, Camping de la Source, se gaseste pe boulevard Charles de Gaulle si este deschis din aprilie pana in octombrie.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...