Ghid turistic Santa Eugènia

Panoramă Santa Eugènia Panoramă Santa Eugènia

Frumosul oras medieval Santa Eugenia este situat in partea centrala a insulei Mallorca, la 21 km distanta de capitala Palma si, de la nord la sud, pe drumul care leaga Santa Maria del Cami de Algaida. Santa Eugenia isi trage numele de la l’Alqueria de Bernat de Santa Eugenia, o comunitate restransa de fermieri, corespondenta asezarii maure Benibazari.

Inca din timpurile preistorice, principala activitati economice in regiune erau agricultura si cresterea animalelor. Desi o localitate nesemnificativa pana tarziu in secolul XV, Santa Eugenia devine chiar mai mare decat localitatea vecina Santa Maria del Cami, sub a carei administrare s-a gasit pana in secolul al XIX-lea. In 1813, municipalitatea devine independenta pentru o scurta perioada de timp, castigandu-si pe deplin autonomia mai tarziu, in 1843. In 1820, cladirea primariei a fost restaurata si redecorata si Santa Eugenia are primul primar autonom, laolalta cu patru consilieri. Un alt eveniment important are loc in octombrie 1897, cand este inaugurata calea ferata de la Santa Maria del Cami spre Algaida. Calea ferata trece si prin Santa Eugenia, Algaida, Montuiri si Porreres, incurajand astfel dezvoltarea economica.

Biserica parohiala, mai degraba austera, a fost construita in secolul al XVIII-lea intr-un pur stil gotic si este una dintre cele mai mari cladiri din Santa Eugenia. Merita vazute morile de vant din Es Puget sau Can Camarada, manastirea, un vechi rezervor de apa restaurat recent si singurul cimitir evreiesc din Mallorca, situat langa cimitirul crestin. Un loc istoric interesant este o ferma modificata pentru a servi circuitului agroturistic. Sa Torre este o posesiune traditionala maiorchina din secolul al XV-lea. A servit ca si centru viticol de-a lungul secolelor si este acum un loc excelent pentru a excelentul vin maiorchin in incita „La Bodega”, restaurantul medieval care ocupa cea mai mare parte a constructiei.

Nu departe de autostrada, gasim mica gradina zoologica Natura Park, principala atractie turistica din regiune. Gradina a fost deschisa in 1998 si prezinta numeroase specii, majoritatea pasari dar si animale exotice, precum zebrele, pauni sau lame, o activitate cu adevarat placuta, in special pentru familiile care calatoresc alaturi de copii. Natura Park gazduieste, de asemenea, si cea mai mare gradina de fluturi din intreaga Spanie. Iubitorii de natura vor aprecia padurea de pini de pe versantii muntelui Son Segui si a zonei dintre Son Matxina, Talaia, Torta si Son Tano.

Santa Eugenia poate fi considerata o oaza de pace si o locatie perfecta pentru o vacanta fara stress, departe de intesitatea turismului de masa, oferind apartamente de hotel si cabane confortabile, o experienta traditionala, dar in acelasi timp eleganta, din insulele Baleare.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...