Ghid turistic Biarritz

Pe malul mării în Biarritz Pe malul mării în Biarritz

La doar cativa kilometri de partea de nord a Spaniei, in inima Tarii Bascilor franceze, Biarritz este un resort turistic litoral, linistit dar elegant, facut faimos in anii 1850 de vizita lui Napoleon al III-lea si sotia sa, imparateasa Eugenie. Situat in jurul Golfului Biscaya, Biarritz este cunoscut in randurile amatorilor de sejururi exclusiviste, dar si in randurile iubitorilor surfului.

Biarritz este apreciat in primul rand pentru plajele sale excelente, ce ofera conditii de inot perfecte, surfing de clasa mondiala, chiar si festivaluri dedicate acestui gen de sport acvatic. Cateva dintre cele mai cunoscute plaje sunt Cote de Basque, Anglet si Porte Vieux, iar cea mai populara pare sa fie Grand Plage. De-a lungul golfului principal al orasului se gaseste formatiunea stancoasa „Rocher de la Vierge” (Stanca Fecioarei), conectata de partea continentala printr-un vechi pod de fier, construit de insusi Gustav Eiffel, realizatorul celebrului turn Eiffel din capitala Paris.

In plus fata de atractiile sale naturale, Biarritz este gazda a numeroase structuri istorice, precum biserica din secolul al XVI-lea dedicata sfantului Martin, farul omonim si Hotel du Palais, fostul palat al imparatesei Eugenie. Exista si cateva muzee de calitate, precum Muzeul Marii, Muzeul Artei Asiatice si Muzeul Ciocolatei.

Insa Biarritz este doar o parte a potentialului turistic al regiunii. La fel ca si pe Coasta de Azur, acolo unde resorturile turistice sunt aliniate ca perlele unui colier, pe fundalul impresionant al versantilor Muntilor Alpi, Cote Basque furnizeaza aceeasi atmosfera stralucitoare, caracterizata nu prin pinii ce tin loc de umbrele, prin arbustii galbeni ai drobitelor sau rozul oleandrilor, ci prin ghirlandele de tamarisc si de hortensie. In mai putin de 20 de minute se ajunge in Bayonne si strazile sale medievale pitoresti stranse in jurul catedralei impozante, sau in St Jean de Luz.

Gastronomia din Biarritz a derivat din traditiile culturale basce, cuprinzand preparate aromate precum mielul de Pirinei, sunca de Bayonne si preparate din peste proaspat – sardine, ansoa sau caracatita. Dispunand de un numar mare de puburi, cluburi, cazinouri si discoteci, Biarritz ofera o viata de noapte vibranta, plina de evenimente muzicale. Chiar daca transportul public este foarte bine dezvoltat in regiune, mare parte din localitate este pietonala si usor de accesat.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...