Ghid turistic Côtes d’Armor

Portul din Dinan, pe râul Rance Portul din Dinan, pe râul Rance

Côtes d’Armor este unul dintre cele 83 de departamente ale Frantei create in timpul revolutiei franceze, pe 4 martie 1790. Este un departament din nordul Bretaniei, in partea de nord-vest a Frantei, provenit din divizarea fostei provincii Bretania. Côtes d’Armor este inconjurat de departamentele Finistere, Ille-et-Vilaine si Morbihan. Canalul Manecii se afla in partea sa de nord. Numele originar a fost Cotes-du-Nord si a fost schimbat in cel actual in 1990, care aminteste de provincia romana Armorica. Are o multime de resorturi de coasta, porturi de pescuit iar partea interioara este in mare parte destinata agriculturii.

Caracteristici geografice

Côtes d’Armor se afla pe coasta de nord a regiunii Bretania. Are o frumoasa zona de coasta cu teren accidentat si stanci abrupte. Are, de asemenea, plaje impresionante si prezinta foarte mult formatiuni stancoase, printre care, putin aminti Cote de Granit Rose, localizata in apropiere de Perros.

Locuri de vazut

Un loc deosebit, de care va puteti bucura daca iubiti castele vechi, este Dinan, situat pe raul Rance. Este, de asemenea, si cel mai mare producator de scoici din Europa, prin urmare locul perfect pentru prelevarea de crustacee proaspete. Un festival de muzica bretona are loc in luna septembrie in St. Brieuc. Quintin prezinta cateva cladiri medievale laolalta cu un castel din secolul al XVII-lea, situat pe marginea raului Gouet. In Moncontour putem gasi un interesant centru istoric, orasului fiind pe vremuri un centru important al productiei bretone de lenjerie. In Côtes d’Armor putem gasi si orasul Guingamp, cu a sa cunoscuta bazilica si un castel. Manastirea Beauport este unul dintre cele 33 de situri listate in Marile Situri ale Frantei.

Cultura

Cea mai vorbita limba din Cote d’Armor este franceza insa exista o parte a populatie care inca vorbeste limba locala bretona sau engleza. Traditional, departamentul este recunoscut pentru specialitatile sale culinare bazate pe fructe de mare sau peste. Stridiile, coquille St. Jacques si midiile proaspete sunt unele dintre cele mai populare feluri de mancare gatite aici. Desertul cel mai apreciat il constituie clatitele, umplute cu mai multe feluri de sosuri dulci.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...