Ghid turistic Haut Rhin

Fântână în centrul Riquewihr Fântână în centrul Riquewihr

Cel mai sudic dintre departamentele Alsaciei, Haut Rhin este apreciat în special în rândul iubitorilor zonei rurale, tradiționale, pentru peisajele multicolore, arhitectura unică și întinderile cultivate cu viță-de-vie. Cele mai apreciate atracții din Haut Rhin sunt Colmar, capitala departamentală din nord și zona din jurul orașului Mulhouse.

Colmar și sudul Haut Rhin.

Capitala Colmar dispune de un centru medieval atractiv, cu câteva clădiri notabile, precum Mica Veneție sau Muzeul de Arte Frumoase. Colmar poate reprezenta și o bună bază de plecare pentru a vizita întreaga regiune. Trei dintre satele din lista „celor mai frumoase sate din Franța” se găsesc la mică distanță, la Eguisheim, Riquewihr și Hunawihr. Dintre acestea, se remarcă în special primele două, prin aspectul lor aproape neverosimil, parcă aterizate din basmele populare, chiar dacă pot fi destul de aglomerate în timpul sezonului estival.

Spre partea de nord a Haut Rhin, chiar în spatele Hunawihr, merită vizitat Ribeauvillé și cochetul sat fortificat Bergheim. Spre vest de Colmar se remarcă Kaysersberg și porțiunea sa riverană, precum și Turckheim, cu un număr mare de case pictate tradițional, construite pe jumătate din lemn. Mergând spre est din Colmar puteți vizita Neuf Brisach – o localitate neobișnuită, construită în secolul al XVII-lea în interiorul a trei rânduri de fortificații, sub oblăduirea celebrului arhitect militar Vauban. La fel ca și alte opere ale lui Vauban, Neuf Brisach face parte astăzi din obiectivele protejate de UNESCO.

Parcul Natural Regional Ballon des Vosges

Ocupă o mare parte din nordul și vestul departamentului Haut Rhin și furnizează un număr spectaculos de oportunități de recreere. Localitatea Munster (a nu se confunda cu Münster din Renania de Nord – Westfalia, Germania) este una dintre cele mai populare obiective turistice ale regiunii. Există câteva atracții care se evidențiază în cadrul parcului, precum Route des Crêtes (drumul crestelor) de la granița vestică a Haut Rhin, și Le Grand Ballon din partea de sud-vest a Murbach, cel mai înalt vârf montan din Vosgi și destul de ușor de abordat în perioada verii.

Mulhouse și sudul Haut Rhin

Aceasta este cea mai sudică parte a Alsaciei, ce se concentrează în jurul orașului Mulhouse – în sine un centru industrial important, însă cu câteva muzee fascinante precum Muzeul Național de Automobile (Cité de l’Automobile) și Muzeul Național Feroviar (Cité du Train). Cele mai populare destinații ale regiunii se găsesc între Mulhouse și Colmar, inclusiv micuțele Rouffach, Soultz Haut Rhin sau Guebwiller. La mică distanță de ultima se găsește unul din cele mai impresionante monumente religioase ale Alsaciei, abația din Murbach, un exemplu excepțional de arhitectură gotică, ce poate fi remarcat și în biserica din Thann, la vest de Mulhouse.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...