Ghid turistic Ribeauvillé

Casa Ménétriers Casa Ménétriers

Ribeauvillé este cea mai mare localitate dintre Selestat si Colmar – nu la fel de frumoasa ca vecinii sai, insa chiar la poalele muntilor si bine pozitionata pentru a putea fi folosita ca baza de plecare spre castelele si satele ce o inconjoara. Daca doriti sa va cazati aici, ati putea incerca extravagantul dar prietenosul Hotel de la Tour, intr-o crama convertita pe rue de la Mairie, cu o baie turceasca si un winstub (denumire unor baruri-restaurante tipice regiunilor germanice din Alsacia și vestul Germaniei, la granița cu Franța).

Cele doua locuri de camping locale sunt Camping de Trois Chateaux in nordul Ribeauvillé si mai confortabilul Pierre de Coubertin spre sud. In apropiere sunt ruinele nostalgice ale tripletei de fortarete construite aici de contii de Ribeaupierre, toate deschise vizitelor publicului larg, gratuit: St Ulrich, la o ora de mers pe jos de-a lungul unei poteci marcate; la nord de ea gasim mai mica Girsberg, cocotata in deplin echilibru in varful unei stanci, permitandu-si chiar si luxul de a dispune de o curte interioara, specifica vechilor castele feudale, doua turnuri si alte anexe; mai departe gasim ruinele Chateau du Haut Ribeaupierre, a carui incinta este inaccasibila din motive de siguranta.

Bergheim, la 3,5 kilometri nord-est de Ribeauvillé, pastreaza mare parte din fortificatiile sale stravechi, cu trei turnuri supravietuitoare – in ciuda faptului ca este unul din cele mai frumoase sate alsaciene, atrage rar atentia grupurilor de turisti. Tot usor accesibil din Ribeauvillé este Hunawihr, un catun seducator cu o biserica construita in secolul al XIV-lea, inconjurata de ziduri la fel de vechi. Hunawihr este centrul miscarii ecologiste alsaciene, ce protejeaza berzele (cigogne) din regiune si ofera o rezervatie pentru acestea, pentru vidre si alte mamifere acvatice, cu un nume la fel de logic precum este de complicat – Centre de Reintroduction des Cigognes et des Loutres.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...