Ghid turistic Trentino Tirolul de Sud

Sihăstria San Colombano Sihăstria San Colombano

O regiune impartita de doua culturi, de o frumusete remarcabila, Trentino – Tirolul de Sud margineste Austria si Elvetia si este impartita in doua provincii. Trentino, situata in zona orasului Trento si ocupand partea de sud a regiunii, este o provincie italiana din punct de vedere istoric si al limbii. Alto Adige, din jurul orasului Bolzano, ocupa partea de nord si este cunoscuta si ca Tirolul de Sud (Sudtirol in limba germana). Tirolul de Sud a facut parte din Austria si este bilingv, aspect remarcat chiar si in denumirea strazilor.

Raul Adige, al doilea cel mai mare al Italiei, coboara din Muntii Dolomiti, de langa granita cu Aystria si calatoreste spre sud prin centrul Trentino – Tirolul de Sud, creand Valdadige (Valea Adige). Aceasta vale dispune de nenumarate lacuri, rauri si parauri, paduri si podgorii, formand o zona deosebit de pitoreasca. In sud-estul regiunii se gasesc siluetele de calcar ale Muntilor Dolomiti iar ceva mai la nord relieful creste in altitudine, pe fundalul semetilor Alpi, al resorturilor de schi, al varfurilor acoperite cu zapada si oraselor medievale. Nu ratati castelele impunatoare din Trentino Alto Adige, multe dintre ele intr-o stare nesperat de buna si deschise vizitatorilor.

Pentru un weekend relaxant, in compania expozitiilor de arta, al farmecului afisat de renascentismul clasic, al castelelor si al podgoriilor verzi din Trentino, Trento este locul de care aveti nevoie, un loc in care veti putea descoperi palatele antice recent renovate, intesate cu fresce uluitoare. Castello del Buonconsiglio gazduieste o gama larga de expozitii de arta prestigioase.

Bolzano incearca astazi sa devina o adevarata capitala regionala europeana, un centru comercial si legatura dintre culturile nordice si mediteraneene. Mandru de originile si traditiile sale, orasul de granita priveste spre viitorul pe care il doreste. Pentru unii poate sa para prea linistit sau adormit, pentru altii, pe de alta parte, poate sa para destul de aglomerat, in functie de preferinte. Totusi, proprietarii de buticuri din Portici sunt inundati de clienti iar turistii mai tineri mentin barurile si puburile pline de sunete si culoare in fiecare weekend. Pentru studentii universitatii locale este un oras de vis, unde pot studia in trei limbi diferite si se pot relaxa, dupa cursuri, intr-un ambient natural de invidiat.

Rolul cultural al orasului-capitala se poate vedea in varietatea arhitecturii si a evenimentelor important, cu arome internationale. Lumea muzicala ofera Conservatorio Monteverdi, locul in care a studiat Arturo Beneditti Michelangeli, o somitate a pianului mondial din secolul XX. Muzica simfonica se poate asculta in fiecare zi la Auditorium Hayden, in timp ce muzica pop si rock rasuna de pe scenele Paloonda si Pararesia.

Surse imagini

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...