Ghid turistic Villeneuve lès Avignon

Fortul Saint-André din Villeneuve lès Avignon Fortul Saint-André din Villeneuve lès Avignon

Villeneuve les Avignon (scris si Villeneuve-lez-Avignon) se situeaza pe o stanca abrupta deasupra malurilor vestice a fluviului Ron, protejat de ziduri defensive puternice. In secolele al XIII-lea si al XIV-lea, cand au fost construite fortificatiile, Ronul de la Avignon a reprezentat linia de granita a Frantei, nu doar a enclavei papale, dar si a provinciei Proventa, a carei conducere a fost transferata intre mai multi rivali ai tronului tarii. In ciuda acestor evenimente, a revendicarilor coroanei franceze si a taxelor emergente, in zonele din Avignon inundate de apele fluviului, Villeneuve a functionat ca o suburbie a Avignonului, cu palate rezidentiale construite de cardinali si manastirea fondata de papa Inocentiu al VI-lea.

Astazi, Villeneuve les Avignon este parte a regiunii administrative Languedoc-Roussillon, nu a Proventei si se situeaza intre destinatiile turistice de vizitat, chiar daca sta in umbra impresionantelor structuri ale Avignonului, parte a diviziunii administrative Proventa Alpi Coasta de Azur. Cel putin in perioada verii, functioneaza ca un burete absorbant pentru mai marele sau vecin, punand la dispozitia turistilor locuri de desfasurare a diferitelor evenimente din timpul festivalului, dar si facilitati de cazare in momentele in care Avignonul se confrunta cu suprarezervarile hoteliere. In aceasta perioada incredibil de aglomerata pentru Avignon, o calatorie pe rau spre Villeneuve poate fi o gura binemeritata de aer curat si liniste, departe de multime. Acestea fiind spuse, localitatea merita cu siguranta vazuta, macar pentru o zi, indiferent de perioada din an in care va aflati in zona.

Villeneuve les Avignon este concentrata in jurul rue de la Republique, ce se deruleaza spre nordul bisericii Collegiale Notre Dame din place St Marc. Fortul St Andre se gaseste pe o colina spre est. Pentru o mai buna imagine a Villeneuve si a Avignonului, mergeti spre sudul place St Marc, spre Tour Philippe-le-Bel, la poalele montee de la Tour. Turnul a fost construit pentru a apara capatului francez al Pont St Benezet, iar privelistile oferite din varf merita tot efortul.

Neincrederea Frantei in vecinii sai este mai evidenta in enormul Fort St Andre, a carui poarta prevazuta cu doua turnuri defensive si ziduri albe se contureaza deasupra orasului. Din fericire interiorul fortului nu dispune de magazine de suveniruri care sa-i strice aspectul, ci doar de case vechi, iar terasa abrupta este locul favorit al fotografilor si al pictorilor pentru obtine cele mai frumoase peisaje ale Avignonului. Puteti sa accesati montee du Fort din place Jean-Jaures de pe rue de la Republique sau urcand pe Pente Rapide, o strada pietruita ce porneste din partea de nord a place Charles-David, la finalul rue des Recollets. In cadrul fortului se poate vedea fosta abatie, cu gradinile sale de maslini, capelele ruinate, crinii si hulubariile. Pentru ca abatia este acum in proprietate privata, tarifele de intrare pentru cele doua atractii se platesc separat. Aproape in varful rue de la Republique, pe partea dreapta, allee des Muriers conduce spre intrare in La Chartreuse du Val du Benediction, pornind din place de la Chartreuse.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...