Ghid turistic Languedoc Roussillon

Olargues în Languedoc Roussillon Olargues în Languedoc Roussillon

Languedoc-Roussillon este una din cele 27 de regiuni ale Frantei. Se intinde de la granita cu Spania pana la Coasta de Azur. Zona este cunoscuta in egala masura pentru linia lunga de coasta presarata cu plaje dar si pentru orasele istorice precum Nimes, Montpellier sau Narbonne.

Zona montana

Aria din jurul Muntilor Pirinei, de pe partea franceza a frontierei mai este cunoscuta sub numele de Catalonia Franceza. Desi nu are gradul de independenta ca si corespondenta spaniola, aria inca pastreaza cateva dintre obiceiurile stravechi, regasite in mod particular in bucatarie sau arhitectura. Peisajele din partea franceza a Pirineilor sunt spectaculoase. Decorul este binecunocut iubitorilor de ciclism din intreaga lume datorita Turului Frantei, care trece prin Pirineii Francezi aproape in fiecare an. Valea Tet, strabatuta de o sosea inalta si plina de serpentine, pleaca din zona Perpignan, prin munti, spre Bourg Madame. Sunt ierni in care accesul pe drumul de legatura poate fi blocat. Exista si cateva resorturi de ski in zona, totusi, zona nefiind una prea populara in lumea sporturilor de iarna, nu este recomandata schiorilor incepatori.

Plajele

In timp ce majoritatea turistilor iubitori de soare si plaja se indreapta spre Coasta de Azur, cei care prefera peisajele naturale se indreapta spre cealalta directie, inspre Languedoc-Roussillon. Espiguette in Montpellier este una din plajele cele mai cunoscute ale zonei. Milele intregi de dune nisipoase va permit sa va gasiti, fara probleme, un loc al vostru, nederanjati de priviri indisecrete, chiar si in mijlocul verii. Exista noua plaje in zona Cap d’Agde, variind de la golfuletele ideale de mers impreuna cu familia, pana la intinderile de nisip destinate nudistilor. Daca doriti sa petreceti doar o parte din zi la plaja, cealalta parte dorind s-o petreceti explorarand imprejurimile, cel mai potrivit loc este portul Collioure. Mica plaja de langa port este ideala pentru un pui de somn la soare, pe cand atractiile principale ale oraului sunt meterezele italiene de pe coasta si barurile cu vedere la mare unde puteti servi in liniste un vin Rose racoritor.

Nimes

Nimes este pozitionat in estul extrem al regiunii Languedoc-Roussillon si este cunoscut, in principal, pentru doua lucruri. Orasul da numele faimosului Denim (fonetic Nimes = nim, de Nimes) si este gazda unei fabuloase colectii de ruine romane. De fapt, amfiteatrul roman nu este chiar o ruina, el fiind unul din cele mai bine conservate din Franta. Gazduieste inca numeroase concerte muzicale sau coride. Alte obiective turistice demne de luat in seama sunt templul roman Maison Caree si apeductul Pont du Gard, construit de Agrippa.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...