Ghid turistic Carcassonne

Fortificațiile din Carcassonne Fortificațiile din Carcassonne

Situat pe traseul de cale ferata dintre Toulouse si MontpellierCarcassonne este extrem de usor de accesat. Pentru oricine calatoreste in zona, localitatea este un stop obligatoriu – unul dintre cele mai spectaculoase si cele mai vizitate orase din intreaga regiune Languedoc. Carcassonne isi datoreaza diviziunea in doua asezari separate razboiului impotriva sectei crestine a catarilor. In urma capturarii orasului de catre Simon de Montfort in 1209, locuitorii au incercat sa aduca la putere familia Trencavels, liderii traditionali ai localitatii. Din razbunare, regele Ludovic al IX-lea i-a expulzat din Cite, permitandu-le intoarcerea cu conditia ca ei sa-si construiasca resedintele pe luncile joase de langa raul Aude, ceea ce avea sa devina mai tarziu ville basse.

Atractiile bine conservate si animate ale ville basse sunt de necontestat, insa motivul pentru care toti turistii vin aici este Cite, fortareata cu ziduri duble ce incoroneaza colina de deasupra raului Aude. De la distanta, pare intruchiparea unui oras medieval din povesti. Viollet le Duc  l-a salvat de la ruina in 1844 , iar restaurarea sa agresiva a nascut controverse in tot timpul scurs de atunci. Este, asa cum va puteti probabil imagina, o capcana pentru turisti. Totusi, in ciuda cafenelelor sale viu colorate, magazinelor pretentioase si a multimii de turisti, ar trebui sa fiti extrem de suspiciosi pentru a nu fi impresionati.

Pentru a ajunge in Cite din ville basse, luati autobuzul #2 din afara statiei de tren sau un microbuz de transfer din piata Gambetta. Alternativ, puteti merge pe jos pana acolo in mai putin de 30 de mnute, traversant Pont Vieux si urcand de-a lungul rue Barbacane, trecand de biserica St Gimer pentru a ajunge la bastionul sobru al Porte d’Aude. Aceasta este, de fapt, intrarea din spate in Cite – principala poarta de acces este Porte Narbonnaise, in latura de est. Nu exista o taxa de intrare pe strazile dintre ziduri, insa masinile au interzis intre orele 10:00 si 18:00.

Totusi, pentru a vedea fortificatiile interioare ale Chateau Comtal, va trebui sa va alaturati unui tur insotit de un ghid turistic autorizat. Aceste excursii organizate presupun ceva cunostinte de istorie a Frantei si se adreseaza diferitelor etape din constructia fortificatiilor, de la perioadele romane si vizigote la Romanesque si adaptarile post-catarice ale regilor francezi. In plus fata de plimbarile de-a lungul strazilor inguste, nu ratati frumoase biserica St Nazaire, situata spre coltul sudic al Cite, la capatul rue St Louis. Este o combinatie senina dintre naosul si capitelurile sale sculptate, cu cateva din cele mai frumoase vitralii din Languedoc. In transeptul sudic este un mormant care se crede ca apartine lui Simon de Montfort. Puteti, de asemenea, sa va urcati in turn (1,5 euro/persoana) pentru privelistile spectaculoase ale Cite.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...