Ghid turistic Saverne

Portul din Saverne Portul din Saverne

Sediul episcopilor catolici exilati din Strasbourg in timpul miscarii reformiste, Saverne se afla de-a lungul singurei rute facile de acces dintre Muntii Vosgi si Alsacia, in punctul in care colinele se micsoreaza intr-un spatiu restrans. Singura rampa de lansare pentru a porni intr-o expeditie in partea de nord a Vosgilor, este un oras mic si prietenos, cu resedinte construite in stilul regional caracteristic, cu acoperisuri inclinate abrupt si cu muscate la ferestre.

Una din principalele atractii este cladirea generoasa din caramida rosie a Chateau des Rohan, construita intr-un stil mai degraba clasic de unul dintre episcopii de Rohan in place de Gaulle, ce gazduieste acum Musee Rohan si un hostel. O caracteristica importanta a muzeului este colectie jurnalistului Louise Weiss ce a facut parte din miscarea de rezistenta franceza. Irigat de apele raului Zorn si ale canalului Marne-Rin, ultimul curs de apa incadreaza gradinile ceremoniale ale castelului. De-a lungul aceluiasi Chateau des Rohan se gaseste biserica Norte Dame de la Nativite, ce contine un amvon frumos sculptat, opera lui Hans Hammer. 

O alta atractie horticola poate fi admirata in faimoasa gradina de trandafiri a orasului, La Roseraie, pe malurile raului, in partea de vest a centrului, ce se mandreste cu peste 400 de specii de trandafiri si gradinile botanice, la 3 kilometri in afara orasului, pe drumul N4 ce leaga Metz de Nancy. In jurul Sarvene gasiti numeroase trasee turistice (informatii despre acestea puteti obtine de la biroul turistic local), cele mai cunoscute fiind spre Chateau du Haut Barr, o calatorie ce dureaza 2 ore dus-intors. Urmati rue du Haut Barr spre sud-est de-a lungul canalului, trecand de zona de vile din suburbii, pana cand ajungeti la padure, unde un panou va indica diferitele trasee pe care le puteti intreprinde. Daca luati calea traseului marcat cu „Haut-Barr” prin padurea de castani, fagi si zade, veti descoperi castelul dispus spectaculos pe o creasta ingusta de gresie, cu versanti infricosatori de ambele parti laterale, ce ofera panorame superbe a dealurilor impadurite pana aproape de Strasbourg.

Daca sunteti cu masina, veti ajunge usor in cele cateva mici localitati din jurul Saverne, din care putem remarca Bouxwiller, Neuwiller, Pfaffenhoffen si Ingwiller, de unde un drum alternativ spre Bitche trece prin inima padurii dense a Vosgilor nordici. La mica distanta in afara Ingwiller, cladirea restaurata a castelului Lichtenburg dateaza din secolul al XIII-lea si merita sa aruncati o privire.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...