Ghid turistic Territoire de Belfort

Citadela din Belfort Citadela din Belfort

Departamentul Territoire de Belfort este între cele mai curioase destinații ale Franței. Mulți se întreabă, în primul rând, de unde ar putea să vină numele și ce ascunde acesta. Faceți un exercițiu de imaginație și gândiți-vă la o locație privilegiată, la poalele Munților Vosgi, în imediata vecinătate a Elveției, Germaniei și a podgoriilor din sudul Alsaciei.

Pământul pe care se situează are o istorie tumultoasă, ce a dus la creearea acestui „teritoriu”, după ce, în timpul Războiului Franco-Prusac, locuitorii au reușit să reziste asalturilor germanilor, ce încercau să avanseze spre Paris. De la nord la sud, acest teritoriu, cunoscut și sub numele de „teritoriul leului”, după sculptura realizată de Frédéric Bartholdi, același artist care a conceput Statuia Libertății din New York, își arată frumusețile în cele mai diferite unghiuri. De la munți la văi, de la ape la păduri și particularități regionale, va reuși să vă surprindă.

Cuibărit în partea de sud a munților Vosgi, Muntele Ballon d’Alsace are toate premisele pentru a vă asigura un sejur de succes, atât in perioada verii, cât și iarna. Apele curgătoare și cascadele bucură pescarii și amatorii de sporturi acvatice, cu opțiuni moderne, de paragliding sau drumeții în aer liber. Ballon d’Alsace este paradisul iubitorilor de natură, în cea mai pură stare a ei. În perioada hibernală, Ballon d’Alsace oferă o atmosferă superbă, devenind destinația sporturilor de iarnă pentru prieteni și familii. Din vârf, coborând prin Giromagny sau pe la Lacul Malsaucy, Munții Vosgi îmbrățișează toate formele tradiționale ale decorului generos, autentic, al regiunii.

Capătul sudic al Terittoire de Belfort se întinde până la poalele Munților Jura și este gazda unui număr mare de iazuri și ape curgătoare, fără a mai lua în calcul peisajul spectaculos al regiunii. De pe Plateau de Croix, priveliștile panoramice se extind de la Munții Ajoie din Elveția până la Munții Jura, cuprinzând Pădurea Neagră, câmpia alsaciană și Vosgii. Natura curată și întinderile generoase de apă sunt principalele atracții aici. De la canale la lacuri, sute de ape, precum „Petite Sologne”, inundă zona și îi conferă o frumusețe serenă. De-a lungul malurilor, pescarii vor își vor încânta simțurile, iar toți ceilalți se vor bucura de căldura proverbială a regiunii.

Delle, gazda cariatidelor, și Beaucourt, locul de naștere al dinastiei Japy, furnizează o perspectivă interesantă asupra moștenirii industriale bogate a regiunii, asupra culturii excepționale născută pe aceste meleaguri, în contrast cu nenumăratele cătunuri pitorești ce împânzesc colinele, printre păduri și ape. Un pământ pentru toate stilurile muzicale, Territoire de Belfort oferă Festivalul Internațional al Muzicii Universitare, ce apelează toate trendurile și bucură toate gusturile. Peninsula Malsaucy, pe de altă parte, este gazda faimosului festival rock Eurockéennes de Belfort, un deliciu pentru tânăra generație.

Dinamic și inovativ, mai faimos o dată cu apariția în zonă a trenului TGV, pe 11 decembrie 2011, Territoire de Belfort se mândrește cu giganți de renume mondial, precum General Electric sau Alstom, combinând nuanțele multicolore ale parcurilor și grădinilor, cu arta succesului în industrie. Orașul Belfort încununează departamentul din spatele meterezelor realizate de Vauban la sfârșitul secolul al XVII-lea, apărat de fortăreață și de leul faimos al lui Bartholdi.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...