Ghid turistic Turgovia

Dată: 18 Mar 2014
Autor: 

Bine ati venit pe pagina dedicata cantonului elvetian Turgovia (Thurgau)! Aceasta sectiune a ghidului nostru turistic va incerca sa va ofere cateva detalii despre istoria regiunii si principalele obiective turistice din Thurgau, un canton din partea de nord-est a Elvetiei, cu capitala la Frauenfeld. Turgovia este impartit in 80 de municipalitati si ocupa o suprafata totala de aproximativ 1 milion kmp. Majoritatea populatiei este de limba germana. Cantonul Turgovia se invecineaza cu cantoanele Zurich, St. Gallen si Schaffhausen, iar apele lacului Constance il separa de Germania si Austria. Cel mai important curs de apa este Rinul.

Istoria cantonului Turgovia de pana in anul 1803 nu a avut nimic special, cantonul trecand prin mainile ocupatiilor straine si a altor regiuni ale confederatiei elvetiene. Dominatia confederatiei incepe in 1460 si continua pana la 1798 cand cantonul trece sub tutela noii infiintate republici helvetice. Dupa doar cinci ani, Turgovia isi castiga independenta si se bucura d drepturile depline ale unui canton elvetian.

Partea elvetiana a Lacului Constance este principala atractia a regiunii, cu natura sa diversificata si neafectata de turismul de masa. Daca sunteti in cautarea unui loc linistit, pentru relaxare, acesta este destinatia potrivita. Cei 900 km de trasee de ciclism din jurul lacului au transformat cantonul intr-un paradis al ciclistilor. Aceste trasee traverseaza o localitate dupa cealalalta, vechi ferme agricole si constructii traditionale din lemn, livezile caracteristice de pomi fructiferi, trecand pe langa cursul Rinului si al raului Thur. De la asezarea Gault Millau, castigatoare a numeroase premii internationale, pana la cel mai simplu han rural sau restaurantele pescaresti, bazate pe produsele din pestele proaspat prins in apele Lacului Constance, veti gasi aici aproape orice.

La fel de diversificata precum traditia culinara a locului este gama de hoteluri si unitati de cazare. In functie de gusturile fiecaruia dintre voi, va puteti bucura de senzatii diferite in fiecare noapte, de la bizarele "tepee" de profil nord-american la confortabilele camere de hotel la standarde elvetiene. Fie ca este vorba despre camere luxoase sau camere simple, gama de unitati de cazare in care va puteti petrece noapte se muleaza oricaror preferinte.

Orasele istorice, vechi, pot fi gasite peste tot, pe suprafata cantonului Turgovia, permitand vizitatorilor sa exploreze istoria tinutului. Castelele si resedintele impunatoare sunt imprastiate peste tot, amintind de trecutul plin de evenimente. Cultura monastica a fost pastrata aici de-a lungul anilor. Kartause Ittingen, fosta manastire a ordinului cartuzian si manastirea Fischingen impresioneaza un numar mare de vizitatori in fiecare an. Bineinteles, muzeele atesta, de asemenea, istoria si cultura cantonului.

Cantonul Turgovia are multe de oferit si cu privire la posibilitatile de excursii, in special in jurul lacului Constaance. Puteti practica sporturi si activitati acvatice, o baie in apele racoroase ale lacului si excursii de agrement cu diverse ambarcatiuni.