Cele mai populare atracții Londra

Palatul Westminster pe malul Tamisei Palatul Westminster pe malul Tamisei

Detalii Londra

De la modernismul London Eye la istoricul Tower of London, mai jos sunt prezentate cele mai populare și mai vizitate atracții turistice din Londra. Multe dintre obiectivele turistice aflate în top 10 sunt gratuite, locuri accesibile în care putem învăța despre cultura statului britanic. Fie că sunteți amatori de istorie, fie că preferați arta modernă sau pur și simplu doriți ceva distracție, Londra le cuprinde pe toate. Lista furnizată este realizată în funcție de numărul de vizitatori din ultima perioadă de timp.

Chiar dacă Anglia este faimoasă pentru prețurile ridicate, Londra este înțesată de atracții populare gratuite, prilej excelent atât pentru localnici, cât și pentru turiști de a aprofunda câteva dintre cele mai faimoase artefacte ale lumii, dar și o invitație la divertisment educațional. Iată propunerea noastră pentru cele mai populare atracții turistice din Londra.

British Museum

Coloanele British Museum
Clădirea Muzeului Britanic și coloanele în stil antic gresesc

Faimosul Muzeu Britanic oferă exponate din istoria umanității de la preistorie la perioada modernă, adunate din întreaga lume. Atracțiile principale sunt Rosetta Stone, sculpturile din Parthenon și colecția de mumii din Egiptul antic. Intrarea este gratuită, însă pentru expozițiile cu caracter special este nevoie de bilet de intrare.

National Gallery

National Gallery în Trafalgar Square
National Gallery în Piața Trafalgar

Bijuteria ce încoronează Trafalgar Square, Galeria Națională din Londra este un spațiu vast înțesat cu picturi vest-europene dintre secolele XIII și XIX. În această galerie de artă reprezentativă pentru cultura europeană descoperim lucrări ale marilor maeștri Van Gogh, da Vinci, Botticelli, Constable, Renoir, Titian sau Stubbs. Intrarea este gratuită însă, pentru expozițiile temporare, cu caracter special, este necesar bilet.

Natural History Museum

Interiorul National History Museum
Galeria principală a Muzeului de Istorie Naturală din Londra

Laolaltă cu expoziția uluitoare de dinozauri, Muzeul de Istorie Naturală din Londra oferă o colecție incredibilă ce cuprinde cele mai mari și mai rare animale din lume. Puteți vedea reprezentarea în dimensiuni naturale a unei balene albastre, un păianjen de 40 de milioane de ani și Sala Centrală (Central Hall). Accesul este gratuit însă expozițiile speciale, la fel ca și în cazurile de mai sus, necesită taxă de intrare.

Tate Modern

Clădirea Tate Modern
Edificiul Tate Modern, clădirea de lângă Tamisa

Într-un locație privilegiată, pe malurile Tamisei, se găsește Tate Modern, muzeul național britanic dedicat artei moderne și contemporane. Forma sa unică se datorează fostului scop al clădirii, de a adăposti o centrală electrică. Restaurantele din interiorul galeriilor oferă, pe lângă preparatele internaționale delicioase, priveliști extraordinare ale întregii capitale. Intrarea este gratis, însă există și expoziții temporare contra-cost.

London Eye

Capsulă în London Eye și panorama de sus
Una din capsulele de pasageri din London Eye și panorama orașului văzut de sus

Millenium Wheel sau EDF Energy London Eye este o prezență spectaculoasă pe cerul capitalei britanice. Cele 32 de capsule de 10 tone, ce pot cuprinde 25 de oameni fiecare, care le urcă și coboară de sute de ori în fiecare zi, oferă câteva din cele mai frumoase priveliști panoramice ale orașului Londra. De sus puteți admira mai mult de 50 dintre cele mai populare puncte de reper și atracții turistice ale metropolei, toate în aproximativ 30 de minute.

Science Museum

Muzeul de Știință londonez
Clădirea Science Museum, la 3 minute de mers pe jos de Muzeul de Științe Naturale

De la detaliile despre viitorul turismului spațial la întrebarea omniprezentă „cine sunt eu?”, Muzeul de Știință din Londra vă determină să faceți un adevărat exercițiu de gimnastică mentală. Puteți vedea, simți și experimenta interactiv principalele descoperiri științifice și tehnologice din ultimii 300 de ani, fără a mai pune la socoteală faimosul cinematograf Imax. Intrarea este, din nou, gratuită, cu mici excepții.

Victoria & Albert Museum

Muzeul Victoria și Albert sau V&A, așa cum este cunoscut pentru lodonezi, este un omagiu adus artei și designului, cu mai mult de 3.000 de arfacte din întreaga lume. O comoară nesperată de minunății, este la fel de completă pe cât este de surprinzătoare: mobilă, picturi, sculpturi, obiective din metal sau textile. La fel ca și alte atracții populare din Londra, V&A oferă intrarea gratuit, cu excepția expozițiilor cu caracter special.

Sculpturi în Muzeul V&A
Una din camerele Muzeulului V&A

Tower of London

Panoramă a ansamblului fortificat Turnul Londrei
Fortificațiile Turnului Londrei – White Tower tronează în centru

Faceți un tur alături de un gardian Yeoman în jurul Turnului Londrei, una din cele mai faimoase clădiri ale lumii. Descoperiți cei 900 de ani ai turnului și istoria sa ca palat regal, închisoare, arsenal, trezorerie sau grădină zoologică. Admirați silueta masivă a White Tower, cotrobăiți prin camerele regale medievale și minunați-vă la bijuteriile coroanei britanice.

Royal Museums Greenwich

Corabia Cutty Sark, parte a Muzeelor Regale Greenwich
Corabia Cutty Sark din cadrul Regal Greenwich Museum, ambarcațiune emblematică pentru industria armatorilor britanici

În Muzeele Regale și Parcul Greenwich puteți vizita cel mai mare muzeum maritim al lumii – National Maritime Museul -, puteți vedea reședința istorică a reginei, explora spațiul din cadrul Observatorului Regal Greenwich și explora faimoasa corabie Cutty Sark. Toate sunt parte a Muzeelor Regale Greenwich. Câteva dintre ele nu necesită achiziționarea unui bilet, însă puteți avea nevoie să plătiți câte ceva pe alocuri.

Madame Tussauds

Faimosul ET - figurină de ceară în Madame Tussauds
Faimosul ET din filmul lui Spielberg, exponat de ceară din colecția Madame Tussauds

La Madame Tussauds veți fi puși față în față cu câteva dintre cele mai faimoase personale ale lumii. De la Shakespeare la Lady Gaga, de la Kylie Monogue la Morgan Freeman, veți întâlni personaje influente din sport, politică, divertisment sau chiar fețe regale. Faceți-vă o poză cu Usain Bolt, priviți în ochii lui ET sau mergeți în audiență la Maiestatea Sa, regina Marii Britanii.

Pe lista celor mai frumoase atracții din Londra am putea oricând include, fără probleme, edificii precum Westminster Abbey, Big Ben, House of Parliament sau Buckingham Palace, simboluri ale capitalei britanice de sute de ani. Vă lăsăm să descoperiți, la rândul vostru, pe cont propriu, cele mai populare obiective turistice ale Londrei pe pagina special dedicată.

Ultimele articole

Lacul Bow, Canada

Cele mai frumoase peisaje din Canada

În România, de obicei, nu luăm în calcul Canada. Totuși, adevărul este că greu ni se poate întâmpla să descoperim o ț...
Plaja Voulisma, în Agios Nikolaos, Creta

Cele mai frumoase locuri din Grecia

Lista celor mai frumoase locuri din Grecia este afișată puțin mai jos, în clar - toate cele 26 de destinații la care ...
Aeroportul din Palermo

Aeroporturi Sicilia

O insula importantă în peisajul turistic mediteranean, Sicilia este foarte bine conectată de principalele orașe din I...
Vapor al companiei de croaziere Aida

Croaziere în Europa

Caracteristica unică a croazierelor este diversitatea oferită, atât la nivelul serviciilor de la bord, a duratei sau ...