Ghid turistic Umbria

Panoramă a localității Gubbio Panoramă a localității Gubbio

Umbria sta in umbra Toscanei, vecinul ei mai bine cunoscut, dar devine rapid o destinatie favorita a celor ce doresc sa descopere farmecul rural al Italiei, departe de multime. Zona este predominant rurala, fara orase majore si o populatie de pana in 1 milion. Este o regiunea interioara, situata in inima Italiei, la nord de Roma, cu Marche la est, Lazio la sud si Toscana la nord.

Regiunea este impanzita de orase si sate medievale, incredibil de bine conservate, castele antice, ruine romane si o zona rurala impadurita, cu livezi de maslini si podgorii extinse. Faimoasele orase toscane Florenta, Sienna si Pisa sunt toate la o distanta rezonabila, dar Umbria dispune si ea de propriile atractii urbane. Acestea includ fatada impunatoare a catedralei din Orvieto, teatrul roman din Spoleto si localitatea Assisi, a carei bazilica se gaseste printre atractiile cele mai frumoase ale Italiei, alaturi de Pompeia, piata San Marco din Venetia sau Coloseumul din Roma.

Perugia este principalul oras al regiunii si locul in care trebuie sa va indreptati pentru shopping, baruri sau viata de noapte, chiar daca vizitatorii Umbriei sunt, de obicei, atrasi de zona rurala pitoreasca sau pentru a se bucura de mancarea delicioasa si vinurile de calitate, in detrimentul cumparaturilor sau al petrecerilor. Umbria este la doar 2 ore distanta de condus de aeroporturile din Pisa sau Roma si poate fi accesata prin intermediul autostradei A1, ce trece prin regiune si face legatura dintre Florenta si Roma.

Ultimele destinații

Ghid turistic Svalbard

Svalbard

La 640 de kilometri în nordul coastei continentale a Norvegiei, arhipelagul Svalbard este unul din cele mai neprielni...
Hotelul Galaxy din Macao

Macao

Cu străzile sale pavate, arhitectura barocă, mâncarea și băutura tradițională, micuța insulă Macao este un ...
Piața Sfatului din Brașov

Brașov

Al treilea cel mai mare oraș al României în funcție de numărul de locuitori (peste 250.000 la ultimul recensământ), B...
Centrul Varșoviei, gătit pentru sărbătorile de iarnă

Varșovia

Calatorind printre cladirile gri si nestilizate ce inconjoara Varsovia sau traversand bulevardele largi ce ...