Destinații recomandate Europa

Piazza Castello și Palazzo della Regione din Torino, Italia Piazza Castello și Palazzo della Regione din Torino, Italia

Detalii Europa

De la canalele întunecate, dar nu mai puțin încântătoare ale Veneției mediteraneene, la bulevardele largi și generoase ale capitalei Franței, trecând prin noianul de localități antice ale sudului și modernismul, simplismul orașelor nordice, destinațiile Europei au prezentat în ultima vreme pentru noi, românii, subiect de uimire și admirație.

Sunt destinații istorice în mare parte, caracterizate de un noian de obiective turistice unice, dezvoltate pe fondul unor identități locale puternice, în care valorile înseamnă, înainte de turism și capital electoral, parte integrantă a societății, decorul natural al oamenilor mândri de moștenirea lor culturală.

Iată selecția noastră de destinații recomandate ale Europei.

01. Paris, Franța

Catedrala Notre Dame din Paris
Catedrala Notre Dame de pe Île de la Cité, trecută printr-un incediu devastator în aprilie 2019

Cea mai importantă destinație turistică din FranțaParisul nu este un oraș obișnuit. Poartă mai multe supranume: Orașul Luminilor (La Ville Lumiere sau City of Lights), Orașul Iubirii (City of Love) și își merită renumele cu prisosință. Dar Parisul înseamna mai mult decât un oraș al luminii. Este una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, pentru că oferă absolut tot ce își poate dori un turist de la o vacanță.

Simbolul Parisului de peste un secol, turnul Eiffel, oferă peisaje panoramice unice asupra orașului. Nu uitați însă de o altă structură uimitoare pe care o puteți vedea la Paris, Arcul de Triumf. De asemenea, catedrala Notre Dame nu va dezamăgi.

02. Londra, Marea Britanie

Panoramă cu zgârie-nori în Docklands, Londra
Docklands și zgârie-norii din Londra

Daca vă dorțti să vizitați Marea Britanie, un excelent punct de plecare ar fi Londra, capitala țării și una dintre cele 10 destinații de top din Europa. Londra este un oraș atractiv, cu multe culturi diferite, divertisment din belșug și o istorie de multe secole. Palatele familiei regale ale Marii Britanii sunt destinații obligatorii pentru iubitorii de istorie care viziteaza Londra. Palatul Buckingham este unul dintre cele mai cunoscute palate din lumea întreaga. Din Londra, există conexiuni facile spre IrlandaScoția sau Țara Galilor.

03. Roma, Italia

Fațada Panteonului din Roma pe timp de noapte
Panteonul roman și faimoasa inscripție „M.AGRIPPA.L.F.COS.TERTIUM.FECIT” – „Marcus Agrippa a construit asta, în timp ce a fost consul pentru a treia oară”

Roma este unul dintre cele mai mari orașe europene, cu o suprafață de 1290 kmp. Este, fără îndoială, una dintre destinațiile recomandate ale Europei. Un oraș cu o cultură bogată, cu sute de situri arheologice de vizitat, cuprinde, practic, o atracție istorică la fiecare câteva sute de metri. Este cu adevărat un oraș străvechi, unde puteți încă vedea Colosseumul. Clădirile sunt frumoase, arhitectura Romei facând din capitala Italiei unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Muzeele Romei, cu ale lor vestigii antice, sunt răsfirate pe toata suprafața metropolei, orașului celor 7 coline.

04. Veneția, Italia

Bazilica San Marco, Veneția
Arhitectura incredibilă a Bazilicii di San Marco din Veneția

Veneția este capitala provinciei cu acelasi nume si a regiunii Veneto. Supranumele orașului Veneția este „Orașul canalelor”. Toată lumea a auzit de Veneția și despre faptul că orașul plutește efectiv pe sute de canale navigabile. Chiar și transportul se face aproape în întregime pe apă sau pe jos, așa cum era obișnuit în ultimele secole. Veneția este cel mai cunoscut oraș european în care nu circulă mașini, vehicule cu motor sau camioane.

05. Amsterdam, Țările de Jos

Pe malurile Amstel, în Amsterdam
Trafic de-a lungul râului Amstel, în capitala Țărilor de Jos

Amsterdam este orașul viselor din punctul de vedere al multora și este una din cele 10 destinații europene recomandate. Este faimos pentru atracții gen Central Station sau pentru cluburi, cafenele și viața sa de noapte. Acest oraș este unul din cele mai liberale din lume, multe din lucrurile interzise în mod obișnuit în alte părți de pe mapamond aici fiind permise. Aeroportul Schiphol se găsește la o distanță de aproximativ 20 de minute de mers cu trenul de centrul capitalei Țărilor de Jos. Poate deservi aproximativ 40 de milioane de persoane anual și este al patrulea cel mai mare aeroport european.

06. Bruxelles, Belgia

Bazilica Koekelberg din Bruxelles
Cele două turnuri ale bazilicii Koekelberg (Sacré-Cœur) din Bruxelles

Orașul Bruxelles este localizat exact în centrul Belgiei. O să aveți nevoie de două dicționare, datorită faptului că jumătate din populație vorbește franceză iar cealaltă jumătate olandeză. Aeroportul Internațional Bruxelles se leagă prin aproape toate mijloacele de transport cu restul capitalei, incluzând conexiuni spre Marea Britanie sau Franța. Dacă doriți o excursie ieftină în Bruxelles, căutați hotelurile Best Western, la prețuri rezonabile.

07. Barcelona, Spania

Panoramă Barcelona cu statuia lui Columb în centru
Panoramă Barcelona – în plan îndepărtat se observă Sagrada Familia, jos spre stânga statuia lui Cristofor Columb

Peninsula Iberica este caracterizată prin prezența a celor două frumoase țări, Spania la est si Portugalia la vest. Barcelona oferă turiștilor oportunitatea unică de trece de la ruine romane la orașul medieval și, continuând pe străzile paralele, cu o simetrie aproape perfectă, până la orașul ultramodern. Centrul istoric vechi este plat, pe când secțiunea modernă se întinde spre colinele din jur, înconjurat de străduțe abrupte, asemănătoare cu cele din orașul american San Francisco.

08. Lisabona, Portugalia

Colinele Lisabonei
Colinele Lisabonei și castelul São Jorge (Sfântul Gheorghe) în plan îndepărtat

Ambele, Portugalia pe de-a-ntregul și Lisabona, capitala sa, sunt frumoase și au un aer aparte. Oferă un vast spațiu rural spre sud și plaje minunate de-a lungul coastelor. O să înțelegeți de ce Lisabona este atât de specială în momentul în care o vizitați. Inima orașului este zona cunoscută sub numele de „Baixa” și este plină de diferite magazine și atracții turistice. Puteți merge pe străduțele strâmte și întortocheate, urcând deal peste deal, intrând într-un magazin printr-o parte și ieșind pe o altă stradă, cu 30 de metri mai sus. Vă puteți opri în orașul vechi, în aria numită „Alfama”, să luati masa sau să beți o cafea. Podul Vasco da Gama este o structură minunată care se întinde pe o lungime de 12 km.

09. Berlin, Germania

Castelul Charlottenburg din Berlin
Castelul Charlottenburg

Berlin este o altă destinație favorită a Europei. Este un oraș plin de vestigii culturale și oferă o largă gamă de divertisment, indiferent că vreți să petreceți o noapte albă într-unul din cluburile sale renumite sau să vedeți palatele nobilimii de odinioară. Poate doriți să petreceți o seară romantică, vizitând una din operele din Berlin. O călătorie la Berlin nu poate fi completă dacă nu vă bucurați de una din cârciumile sau berăriile cu profil local, specifice Germaniei.

10. Atena, Grecia

Acropolis, Atena, acoperit de zăpadă
Nisoare pe Acropolis, în Atena

Atena este unul dintre cele mai vechi orașe ale Europei și o capitală care a supraviețuit pe parcursul a nenumărate generații. De altfel, cea mai faimoasă atracție turistică a capitalei elene, Acropolis, a fost inclusă de noi în lista celor mai frumoase destinații din Grecia. Numele de Atena vine de la zeița întelepciunii din mitologia greacă, Atena. Împreună cu titulatura de capitală a Greciei, orașul coroanei violet, așa cum este supranumit, are o populație de aproximativ patru milioane de locuitori.

Ultimele articole

Lacul Bow, Canada

Cele mai frumoase peisaje din Canada

În România, de obicei, nu luăm în calcul Canada. Totuși, adevărul este că greu ni se poate întâmpla să descoperim o ț...
Plaja Voulisma, în Agios Nikolaos, Creta

Cele mai frumoase locuri din Grecia

Lista celor mai frumoase locuri din Grecia este afișată puțin mai jos, în clar - toate cele 26 de destinații la care ...
Aeroportul din Palermo

Aeroporturi Sicilia

O insula importantă în peisajul turistic mediteranean, Sicilia este foarte bine conectată de principalele orașe din I...
Vapor al companiei de croaziere Aida

Croaziere în Europa

Caracteristica unică a croazierelor este diversitatea oferită, atât la nivelul serviciilor de la bord, a duratei sau ...